Misao za tebe

misao59.gif
Vjeroznanci arrow Projekti arrow "Projekt 5"
"Projekt 5": Praktičan put do uspjeha PDF Ispis E-mail

 

7. Radiš sve za „5“. Težiš dobrim rezultatima. Daješ sve od sebe. Osjećaš ljepotu pobjede. 

6. Postupno se mijenjaš, napreduješ. Vježbaš svoj um. Kontroliraš sebe i svoje ponašanje.

5. Odlučuješ pobjediti. Pobjeđuješ tek tada kada pobjediš samog sebe.

4. Fokusiraš se na sebe, na svoje darovane sposobnosti, na svoje talente.

3. Potrebno je krenuti, učiniti prvi korak. Potrebno je (po)vjerovati.


2.
Uspjeh je u tebi. Možeš biti dobar i sretan, uspješan i najbolji.


1.
Možeš uspjeti ako to doista želiš.

 
 
 
1.    CILJEVI. Za praktičan uspjeh u životu potrebna je jasnoća ciljeva. Čovjek treba znati što doista želi, što želi biti i postići u životu. Kada se jednom odaberu pravi ciljevi, tada je mnogo lakše doći do ostvarenja želja. Potrebno je tražiti smisao, smisao svoga života. Treba prestati životariti i treba početi živjeti pravim životom.

2.    PODRŠKA. Potrebno je družiti se sa snažnim osobnostima, prijateljima, suradnicima, odgajateljima, duhovnicima koji žele i mogu voditi k ostvarenju sebe i svoga života. Biti menadžer, suputnik kroz život na Zapadu se prakticira u profesionalnom sportu. Važno je imati dobre i prave prijatelje koji doista žele dobro svome bližnjemu.

3.    PROJEKT „5“.
Mlada osoba u važnom trenutku razvoja svoga uma i osobnosti, odlučuje se za projekt koji obećava dobre i najbolje rezultate. Odlučuje misliti, govoriti, učiti i ponašati se pozitivno, pošteno u duhu ocjene „5“. Ne radi se tek o nekoj ocjeni (makar i petici), koliko o kvaliteti života koja može i treba biti za „5“.

4.    ZAHVALNOST. Put do uspjeha put je zahvalnosti. Put do uspjeha nastaje na temelju zahvalnosti. Čovjek gleda sebe, svoj život, svoje zdravlje, svoju mladost, svoje roditelje, svoje prijatelje, svoju okolinu, svoje mogućnosti, svoju budućnost. Postaje zahvalan na svakom danu i svakom dahu svoga života. Raduje se životu...

5.    SNAGA. Za uspjeh potreban je rad na svojoj snazi. Ne radi se samo o tjelesnoj snazi, već i o psihičkoj i duhovnoj snazi. Osoba radi na sebi, na svome umu, na svome duhu. Odlučuje razviti svoje „ja“. Odlučuje biti dobra i uspješna. Nikakvi porazi, kritike, razočaranja ne mogu je oslabiti. Neprestano teži napretku, kvaliteti i samopouzdanju.

6.    PSIHOLOGIJA. Čovjek odlučuje koristiti snagu svoga uma. Svjestan je čudesnosti mozga. Dobro zna da je ljudski mozak nepoznanica. Mozak skriva neslućene mogućnosti. Kako neki kažu: „Sve se nalazi u glavi“. Osoba zainteresirana za uspjeh istražuje rezultate suvremene psihologije, koja proučava problematiku uspjeha.

7.    MEDITACIJA. Osoba željna uspjeha odlučuje se za meditaciju. Ulazi u jedan novi svijet koji se nalazi na granici psihologije, religije, duhovnosti, sporta. Ulazi u stvarnost koja omogućuje bolju koncentraciju, veće samopouzdanje, bolje rezultate, veću smirenost, nove spoznaje, povratak sebi i životu kao takvom.

8.    VIZUALIZACIJA. U svojoj mašti osoba koja radi na svojoj unutrašnjoj i vanjskoj snazi vizualizira neke situacije iz života. O njima promišlja pozitivno, hrabro, pobjednički. Promatra svoju budućnost kao da se događa ovdje i sada. Promatra u mašti željenu situaciju, napredak u radu, dobroti, sportu, učenju, vjeri i životu.

9.    MOLITVA. U trenucima tišine čovjek se prepušta snazi odozgo. Osjeća snagu Gospodara svemira u svome životu, u svojoj najdubljoj nutrini. Osjeća svoju božansku narav. Odlučuje se za vjeru, za molitvu, za prijateljstvo s najjačim Saveznikom. Otvara se snazi Duha Svetoga kojeg je primio na krizmi, a koji daje mnogo darova...
Tvrtko Beus

 

 
This work is licensed under a Creative Commons Attribution – NonCommercial 4.0 International License